Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad


Mijn naam is Rola Hengstman-den Rooijen, sinds 1982 woonachtig in Almere. 
Na een grote verbouwing is er in 1999 een ruim atelier tot mijn beschikking gekomen, van alle gemakken voorzien. Daardoor werd het mogelijk om mij verder te ontplooien en te experimenteren. Uit dat verlangen naar experimenteren en grenzen verleggen, leg ik in al mijn werken mijn ervaringen en emoties. Dat uit zich in een diversiteit van materiaal- en kleurgebruik. Al mijn werken zijn unicaĺs en worden met de hand opgebouwd. De emoties en fantasie omzetten naar een werkelijkheid blijft een reis vol ervaringen. De verschillende materialen en het combineren ervan is voor mij een onuitputtelijke inspiratie-bron. In mijn atelier ben ik in mijn eigen wereld. En die wereld wil ik graag delen middels mijn werk omdat het geen grenzen of regels kent.

Op bedrijventerrein Randstad 21-29 in Almere-Stad heb ik in september 2013 het Kunstzinnig Centrum Randstad geopend. Na een aantal jaren druk geweest te zijn met mijn eigen werken, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan: mijn vaardigheden delen en (naast mijn eigen lessen in keramiek, moza´ek en beeldhouwen) zijn er docenten met elk hun eigen expertise die de cursisten begeleiden.
Het doel van Kunstzinnig Centrum Randstad is om een zo breed mogelijk publiek te bedienen. Het KCR biedt een ruime keuze aan cursussen en workshops. Het aanbod richt zich op grote groepen, bedrijven en iedereen die graag creatief bezig wil zijn.


Tevens ben ik als creative stylist en kunstenaar betrokken bij de ontwikkeling van WitchWorld, het toverachtigste thema-bos van Europa in Almere in wording. Een modern familiepark maar een op historische leest geschoeid avontuur voor jong en oud. Voor WitchWorld bedenk en realiseer ik diverse attracties. Ik ontwerp unieke figuren en maak daar protoypes van. High Tech en Animatronics samen met Historische Sprookjes. Een uitdaging!

 
Almere heeft sinds februari 2014 een nieuw portret van koning Willem Alexander in de raadzaal van het stadhuis hangen.
Het is een glasmoza´ek van
165 cm x 122 cm, weegt 35 kilo en bestaat uit 11.000 stukjes handgesneden glas.
Er is 5 maanden aan gewerkt en gemaakt door Rola Hengstman
MEER INFO

klik op de play button voor de journaal uitzending van Omroep Flevoland van het moza´ek van Koning Willem Alexander
mozaiekWA