Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad
ALMERE OP SCHAAL  

Schaal ontworpen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Almere
 
In opdracht van de gemeente Almere heb ik een serie schalen gemaakt voor bedrijven in Almere en voor de gemeente Almere bedoeld als exclusief relatie geschenk. 


De schalen zijn in een eerste serie van 12 (unieke) exemplaren gemaakt. De basis is de rand waarin markante gebouwen van Almere zijn verwerkt. Daarnaast is in het middenstuk ruimte voor een specifieke uitbeelding voor het bedrijf of instelling die de schaal gaat ontvangen.

Zo is o.a. voor Price Waterhouse Coopers hun nieuwe gebouw erin verwerkt, de Lions Almere kregen een "gezicht" met hun "fight for sight" actie en het World Trade Center logo in het midden voor WTC Chicago en schalen met alleen het logo van Almere erin.

Alle schalen zijn verpakt in een op maat gemaakt luxe geschenkkoffer.

Begin 2007 is een serie van 5 nieuwe schalen voor de gemeente Almere gemaakt. Inmiddels met aanpassingen van nieuwe gebouwen in de rand. Almere is een stad met volop ontwikkeling in de architectuur en een aantal van die prominente gebouwen zoals, het stadhuis, de popzaal, silverline, het duijfken, het modecentrum en de rode flats, zijn er in verwerkt.

Het verhaal achter "Almere Op Schaal"

De vorm geeft met het dieper liggende gedeelte, het polderland onder de zeespiegel weer. De geruwde rasters staan voor de vele landbouwgronden die in en om Almere aanwezig zijn.
Vanuit de lucht zijn de gecultiveerde ‘vlakjes’ met landbouw goed te zien. Een skyline met markante hoogbouw; vanuit alle invalswegen naar Almere is een skyline opkomend uit het vlakke land, zo overduidelijk zichtbaar en kenmerkend voor Almere.

Het water dat de polder en Almere omsluit; wilde structuren in golvende bewegingen symboliseren de kracht van het water dat het lage land zo goed in toom weet te houden.