Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad
KLEITABLETTEN  

Almere uit de klei:

Omdat Almere een rijke bestaansgeschiedenis heeft, die veel verder terug gaat dan alleen het ontstaan van de stad Almere en het droogleggen van Flevoland. Ver voor die tijd bestond dit gebied uit land, klei en daarna water met een bodem van rijke klei. De geschiedenis van de plek waar nu Flevoland met Almere is, kent een rijkdom aan bodemschatten en archeologische ontdekkingen. 

Ik heb gekozen voor een kleitablet met tekst om te benadrukken dat ook Almere een associatie mag hebben met ouderdom en oudheden. De teksten op de kleitablet zijn uitgevoerd in een strak en houterig schrift om ouderdom te suggereren.  De teksten beslaan de voor- en achterkant van het tablet en kunnen naar wens worden ingevuld. De grillige vormen van de tabletten refereren aan de oorspronkelijk gevonden originele tabletten en zijn dan ook allemaal uniek van vorm. Het geheel kan op een stuk ruwe steen of stuk klei geplaatst worden, of  zoals in het voorbeeld, op marmer. Het tablet in het voorbeeld is onderdeel van een 2-luik en horen in dit geval bij elkaar; de een vertelt de geschiedenis en het ontstaan van Flevoland op 2 zijden en de ander vertelt de geschiedenis en ontwikkeling van Almere op 2 zijden. Een simpele grafische schets maakt het evenwichtige totaalbeeld van het kleitablet compleet.  De hoogte van de tabletten variėren (ongeveer 30/35 cm)

Een persoonlijk kleitablet als een persoonlijk geschenk: 

De kleitabletten kunnen volledig voorzien worden van eigen teksten. Denk aan een volkslied van een streek of provincie. Of een levensloop voor bij een (zoveel jarig) huwelijk (een kant voor hem en een kant voor haar). Ook een stamboom behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u uw eigen teksten/gedichten ook laten maken.

prijzen vanaf € 225,-- (hoogte ongeveer 30 cm)